Anticorpii monoclonari, speranța pentru un vaccin anti-COVID

Vaccinul împotriva Covid-19 dă speranțe întregii omeniri. Savanții caută totuși un tratament eficient pentru această infecție și anticorpii monoclonali ar fi soluția. Terapia se bazează pe clonarea anticorpilor puternici, produși de organism, prelucrați în doze injectabile. Lucrează la acest proiect savanții din toată lumea, chiar și cei ieșiți la pensie.

15 Noiembrie 2020, 20:54 Știrile TVR |

La câțiva kilometri de Budapesta, o cercetătoare aflată la pensie produce, într-un mic laborator, elementul esențial pentru vaccin: anticorpii monoclonali.

Anticorpii, transporțati în mici fiole, ajung de la Budapesta la cele mai mari companii farmaceutice aflate în cursa pentru vaccin, inclusiv la Biontech, care colaborează cu Pfizer la realizarea unui vaccin cu o eficiență de peste 90 la sută.

Noul coronavirus este foarte schimbător, așa că această particularitate va face cu atât mai dificilă eficiența unui vaccin, în timp.

Uniunea Europeană a încheiat un acord cu companiile Biontech și Pfizer pentru 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi distribuite în mod echitabil în toate statele membre.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 22°C
IASI 19°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 18°C 20°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI