Anticarii parizieni revin pe malurile Senei după ce criza sanitară le-a afectat activitatea

24 august 2022, 06:53

Rachid Bouanou are 35 de ani și doar pasiunea sa pentru cărți l-a făcut să-și schimbe meseria. Era marinar, iar acum este unul dintre noii buchinisti de pe malul Senei care le vorbește trecătorilor despre noua sa ocupație.

Rachid Bouanou ,anticar de pe malul Senei: Îi ajutăm pe oameni să descopere cărţi şi autori, să experimenteze lucruri complet necunoscute. Aş spune că acesta este rolul unui librar de pe malul Senei.

Turiști sau parizieni, toți se simt atrași de buchinistii care știu să-și prezinte într-un fel aparte cărțile.

Jan Vandermoortele, turist belgian: Dacă te plimbi de-a lungul râului în orice oraș, doar la Paris vei găși aceste tarabe cu cărţi minunate.

Kubilai Iksel,locuitor din Paris: Este unul dintre cele mai minunate lucruri despre Paris,puteți trece pe aici şi există toate aceste postere, hărţi vechi, cărţi de filosofie şi alte comori.

Criza sanitară a lovit din plin această breaslă. Pierderile financiare au fost mari, dar acum se simte un aer proaspăt.

Jerome Callais, anticar de pe malul Senei: Este cu adevărat o onoare şi un privilegiu să fii ales buchinist. Sunt doar câţiva care au această şansă.

Tarabele buchiniștilor sunt amplasate de-a lungul Senei, pe o distanță de aproximativ 3 km. Anticarii nu plătesc chirie, iar primăria le dă dreptul de a vinde cărți vechi pentru o perioadă de cinci ani, cu o condiție: să țină deschis cel puțin patru zile pe săptămână.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite