Antibiotice Iași va începe producția medicamentului Plaquenil, folosit în tratarea Covid-19

Pentru a-i  ajuta pe românii infectați cu virusul  Covid 19,  Antibiotice Iași va începe, chiar săptamana viitoare, producția medicamentului  Plaquenil, medicament folosit  pentru tratarea virusului COVID-19. Intreaga producție a medicamentului Plaquenil va fi trimisă spitalelor din România mai ales că medicii specialiști estimează că în săptămâna de după Paște în  țara noastrăva fi atins vârful pandemiei.

22 Aprilie 2020, 10:09 (actualizat 22 Aprilie 2020, 16:30) |
Antibiotice Iași va începe, chiar săptamana viitoare, producția medicamentului Plaquenil

Așa cum declara în urmă cu o săptâmână  pentru TVR directorul Fabricii  Antibiotice  Iași, acest medicament a primit autorizație de urgență din partea Agenției Medicamentului din SUA pentru a fi folosit la tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Materia primă pentru producerea acestui medicament va sosi în țară în jurul datei de 23 aprilie.

Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a afirmat că fabrica va produce mai mult de 3 milioane de comprimate de hidroxiclorochină.

Hidrociclorochina este denumirea farmaceutică a medicamentului Plaquenil, bazat pe un extract de chinină (API), care este administrat în tratarea malariei, a unor boli autoimune, ca lupus sau poliartrita reumatoidă.

Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani a declarat pentru TVR: “Am contactat toți furnizorii de hidroxichlorochină la nivel mondial prin rețeaua de furnizori pe care o are la nivel global. Preţurile pentru substanţa activă au crescut semnificativ în această perioadă (vorbim despre dublare) dar condiţiile comerciale nu sunt principalul impediment în dezvoltarea produsului finit şi livrarea acestuia în sistemul de sănătate din România ci interdicţia impusă de statele producătoare (China și India) de a exporta acestă substanţă în această perioadă.

Este vorba în principal de India, care este cel mai mare furnizor de hidroxichlorochină sulfat și care a interzis complet exporturile pe fondul creşterii incidenţei infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 în această ţară. Există negocieri la nivel internațional pentru ca India să suspende această restricţie, o decizie în acest sens urmând să fie luată în perioada imediat următoare. “

Având în vedere această situație, managerii Antibiotice Iași au reușit să contracteze și să aducă substanţa activă din China  pentru a reuși să producă hidroxichlorochină în România, la Iași.

Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani a mai  declarat pentru TVR: “În această perioadă extrem de dificilă cu care nu ne-am mai confruntat până acum, soluțiile pe care noi le-am identificat și aplicat, s-au  concretizat în primul rând în adaptarea planurilor de producție pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din farmacii și a veni în ajutorul cadrelor medicale, în lupta cu noul virus”.

Tot la Antibiotice Iași se vor produce în curând și medicamentele necesare pacienților cu diabet care, în acest moment, lipsesc de pe piață. In acest fel, pacienții români diagnosticați cu  diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale.

Autor: Cristina Țilică

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI