Antibiotice Iași a produs primele două serii de hidroxiclorochină. S-a reluat producția de paracetamol și de algocalmin, pentru care există cerere mare din Marea Britanie și Austria

Antibiotice Iaşi, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, produce din această lună antiviralul folosit în tratarea bolnavilor de coronavirus în stare gravă. De asemenea, urmează să producă şi 3 tipuri de dezinfectanţi care sunt în curs de autorizare: un gel dezinfectant pentru mâini şi două tipuri de dezinfectant pentru suprafeţe.

18 Mai 2020, 12:02 Știrile TVR |
Antiviral pentru tratarea COVID-19, la Antibiotice Iasi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Am început acum două săptămâni (producția de hidroxiclorochină n.r.), am finalizat primele două serii de produs", a confirmat, la TVR, directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.

"Practic, am asimilat formula, tehnologia de fabricație, am achiziționat un lot de substanță activă, și am produs două loturi de produs finit. În momentul de față, le ambalăm în ambalaj clinic, off label, așa cum am promis, pentru a fi  pe stocul de siguranță al companiei, fiind donate Ministerului Sănătății pentru eventualul consum în tratamentul COVID-19. Totodată, din aceste prime serii, sau din prima serie, vom începe documentația de autorizare a produsului pentru prima lui destinație, acolo unde este el consacrat, și anume pentru bolile autoimune", a explicat Ioan Nani.

Documentația va fi depusă la Agenția Medicamentului din România, dar produsul va fi înregistrat și în sistem european, a subliniat directorul general al Antibiotice Iași.

Substanța este încă folosită în tratamentul inițial al pacienților infectați cu coronavirus. Indiferent de schemele de tratament care vor fi folosite în viitor, rolul Antibiotice Iași este să pună la dispoziție cantități suficiente pentru cel puțin un an de zile, a precizat Ioan Nani.

Directorul general al Antibiotice Iași a confirmat că producția paracetamolului și a algocalminului a fost reluată acum două luni.  "Și aici avem o cerere constantă de pe piața internă. Important este că deja am fost receptați și în comunitatea europeană - avem cereri mari din Marea Britanie, din Austria, de la alte țări din comunitatea europeană, în legătură cu aceste produse", a declarat Ioan Nani.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI