ANSVSA: Amenzi de peste 72.000 de lei în urma controalelor derulate în hala de peşte din Piaţa Obor

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de 72.000 de lei în urma controalelor efectuate în hala de peşte din Piaţa Obor, în contextul sărbătorii de Buna Vestire, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.

27 Martie 2023, 15:29 (actualizat 27 Martie 2023, 15:31) Știrile TVR |
Piața Obor

"Pe fondul creşterii consumului de peşte şi a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale - fulger în hala de peşte din Piaţa Obor din Bucureşti. Au fost verificate 12 unităţi în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de peşte si produse din pescuit. În urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit", se arată în comunicatul ANSVSA.

Principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost: nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

Numărul de telefon al "Call Center"-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

 

sursa Agerpres

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI