Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

ANSVSA: E.coli, prezentă în brânza de vaci de la o unitate din Argeş şi în carnea de pui dintr-o gospodărie din Bacău

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat publicităţii rezultatele anchetei epidemiologice desfăşurate de Ministerul Sănătăţii.

29 Februarie 2016, 16:55 (actualizat 29 Februarie 2016, 20:20) |
Brânză și pui cu E.coli
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO
O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeş conţine bacteria E-coli, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii respective.

"În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală", a explicat Irimescu.

Raportul ANSVSA: Dintre cele 194 de eşantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli, serogrupul O 26, la:

- probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Băcău).

- probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.

În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.

Măsurile dispuse au fost următoarele:

•Sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei.

•Efectuarea dezinfecţiei în această sectie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru. Dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii.

•Personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.

•Recoltarea de probe de lapte de la cele 2 ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.

Toate aceste date sunt puse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii pentru a fi utilizate în ancheta epidemiologică pe care o desfăşoară.
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 22°C
IASI 18°C 21°C
CLUJ 22°C 25°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 19°C 22°C
BRASOV 18°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 24 Aprilie 2019, 03:34
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 23-04-2019
Deschidere: 8402.88
Maxim: 8413.64
Mimim: 8350.16
Variatie: -0.53%
TLV
2.15
1.14%
FP
0.97
0.21%
SNP
0.38
0.4%
SNG
33.90
0.15%
BRD
13.70
0.87%
TGN
350.00
0%
SNN
10.38
4.49%
EL
10.70
3.26%
COTE
78.00
1.02%
SIF5
2.07
0%
ARHIVĂ ȘTIRI