Șansele cresc la casele de pariuri ca președintele Donald Trump să fie destituit

Șansele cresc la casele de pariuri ca președintele Donald Trump să fie destituit
Șansele cresc la casele de pariuri ca președintele Donald Trump să fie destituit
11 mai 2017, 08:36

Potrivit acestora, probabilitatea ca președintele american să fie vizat de o procedură parlamentară de „impeachment” (de destituire) aproape că se dublase miercuri, trecând de la 33% la 60%, afirmă Lewis Davey, purtător de cuvânt al societății irlandeze de pariuri online Paddy Power.

„Nu s-a atins niciodată până acum o astfel de probabilitate de ‘impeachment’ a lui Trump în primul său mandat”, a comentat el.

Donald Trump se confruntă cu un val de critici după demiterea marți a lui James Comey, care superviza în special ancheta privind posibilele contacte ale echipei de campanie a miliardarul republican cu autoritățile ruse în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Această destituire a trezit amintirea deciziei luate în 1973 de președintele Richard Nixon de a-l revoca pe procurorul special însărcinat cu ancheta asupra scandalului Watergate. Un an mai târziu, Nixon avea să dimisioneze în fața certitudinii că va fi destituit de către Congres.

Paralela nu a scăpat anumitor pariori. Unul dintre ei era astfel pregătit să mizeze 129.000 de dolari pe o demisie forțată a lui Trump în acest an, chiar dacă pariul său nu și-a găsit un partener, a indicat Naomi Totten de la site-ul britanic Betfair.

În orele care au urmat concedierii lui Comey, probabilitatea plecării președintelui american în timpul anului a crescut de altfel de la 10% la 25%, a adăugat ea.

Nimic nu probează totuși că pariurile ar avea baze solide, notează AFP.

Pariurile online sunt foarte rar autorizate în SUA, aceste probabilități nereflectând decât foarte vag opiniile americanilor.

Faptul că republicanii se află la conducerea celor două camere ale Congresului face de altfel puțin probabilă o procedură de destituire a președintelui care aparține acestui partid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite