ANPC: Vitrine frigorifice cu rugină, jucării periculoase, între neregulile găsite la controale din Focșani

Controale ANPC la Focșani
Controale ANPC la Focșani
29 mai 2020, 10:21

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au controlat cum se comercializează produsele alimentare și jucăriile, în contextul Zilei Internaționale a Copilului, care va fi sărbătorită la începutul săptămânii viitoare, se arată în comunicatul ANPC.

Au fost verificați 15 operatorii economici din Focșani, iar pentru nouă dintre ei au fost deja dispuse amenzi în valoare totală de 39.000 de lei.

 

Pentru abateri repetate, un magazin chinezesc din oraș a fost închis.

Comsiarii ANPC au găsit vitrine frigorifice nefuncționale, neigienizate și cu pete de rugină, abateri de informare, condiții improprii de depozitare, în privința temeperaturii recomandate. De asemenea, nu era monitorizată și înregistrată temperatura spațiilor frigorifice în termograme și lipseau buletinele de verificare metrologică a cântarelor utilizate.

În privința jucăriilor, inspectorii au găsit la vânzare jucării periculoase, de tip yo-yo, cu informații incomplete fără informatii sau lipsa marcajului CE, lipsa numelui și a adresei importatorului, lipsa marcajului CE sau prezența marcajului CE neconform. Mai mult, se comercializau jucării de import fără etichete traduse în limba română.

ANPC continuă controalele la nivelul întregii țări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite