ANPC: Oţet falsificat, în magazine din Bucureşti şi Ilfov

În plin sezon al murăturilor, ANPC anunță că a descoperit 11.500 de litri de oțet falsificat în mari magazine din București și Ilfov.

13 Octombrie 2021, 10:29 (actualizat 13 Octombrie 2021, 10:32) Știrile TVR |
ANPC

Echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au realizat o serie controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora, care au avut ca temă verificarea corelaţiei dintre denumire şi compoziţie a oțetului existent pe piață.

Controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare.

În urma analizelor realizate în laborator, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la comercializare pe piața din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, este, de fapt, un produs obținut dintr-o materie primă preponderent diferită față de cea declarată în denumirea produsului, precizează ANPC.

În urma controalelor şi rezultatelor analizelor de laborator, a fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet şi au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei.

S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip, aflate la comercializare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înaintat rezultatele Autorităţii Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în scopul realizării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse, și continuă acțiunile de verificare pe tema acestui produs.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI