ANM: Ploi abundente în sud-estul țării, ninsori și vânt puternic în majoritatea regiunilor

Ninsori la munte şi ploi puternice
Ninsori la munte şi ploi puternice
3 decembrie 2017, 11:12

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de duminică dimineața aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-estul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, după ce în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei a plouat, iar cantitățile de apă au depășit local 20—25 l/mp și izolat 35 l/mp.

În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei.

Meteorologii avertizează că pe parcursul zilei de duminică, vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50 — 55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60 — 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60 — 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h, spulberând zăpada.

Pe de altă parte, ANM a emis, duminică dimineața, o serie de atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în București și în opt județe din Muntenia, pentru ziua de duminică. Potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în Municipiul București, dar și în zonele joase ale județelor Buzău, Ilfov, Ialomița, Teleorman, Prahova, Argeș, Dâmbovița și Giurgiu se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge viteze la rafală de 55 — 65 km/h.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării