ANM: Noiembrie nu va fi o lună foarte friguroasă, iarna își intră în drepturi din luna ianuarie

30 octombrie 2017, 11:34

De mâine, vremea este într-un proces de ameliorare. Precipitațiile vor fi mai puține, iar vântul va slăbi în intensitate. La munte este viscol. De acum ne putem aștepta ca precipitațiile să fie sub formă de lapoviță și ninsoare, cel puțin la munte (…) Diminețile vor fi foarte răcoroase. În depresiuni e posibil ca temperatura să scadă sub minus 5 grade. Vestea bună este că pe pardursul următoarelor zile, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate. Este de așteptat ca dincolo de 3 noiembrie să avem un nou episod cu precipitații. Pe partea de sud a țării noastre, este posibil ca luna noiembrie să aibă o temperatură medie peste normele climatologice, mai cald decât a fost în ultimele decenii – în medie, temperaturi de peste 15 grade. În Capitală, vremea este în încălzire. Diminețile vor fi reci. După 3 noiembrie sunt așteptate schimbări ale climei. Iarna cu manifestările cela mai severe va fi în lunile ianuarie și februarie” – director executiv ANM, Florinela Georgescu.

 

(w460) Cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă începând de luni, ora 18:00, până marți la ora 12:00, în 21 de județe.

Județele vizate de avertizarea Cod galben sunt Suceava, Botoșani, Iași, Harghita, Covasna, integral, și Maramureș, Bistrița Năsăud, Neamț, Mureș, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Alba, Gorj, Hunedoara și Caraș Severin , parțial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă