ANM: Cod galben de vreme instabilă, cu averse şi vijelii în toată ţara, până la ora 23:00

Avertizare de furtună vijelie
Avertizare de furtună vijelie
26 iunie 2021, 09:03

Astfel, până la ora 23:00, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va extinde astfel încât în toate regiunile ţării vor fi perioade cu vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 40 litri/mp.

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi în Bucureşti pe parcursul zilei de sâmbătă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi de 10 – 20 litri/mp, iar în unele cartiere de peste 25 litri/mp.

Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

ANM, prognoza meteo pentru o lună:

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice, dar și local deficitar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea de nord-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână.

Săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în vest și nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud și sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, dar și deficitare în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă