ANM: Cod galben de vânt puternic în opt județe; atenționare de ceață și vizibilitate redusă în trei județe

Cod galben de vânt puternic în opt județe; atenționare de ceață și vizibilitate redusă în trei județe
Cod galben de vânt puternic în opt județe; atenționare de ceață și vizibilitate redusă în trei județe
24 februarie 2017, 09:25

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în mai multe localități din județele Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși în zonele joase 55-60 km/h, iar la altitudini de peste 1.400 de metri vor ajunge la 70-80 km/h și, izolat, la 100 km/h. În zona montană înaltă din județele atenționate va fi și ninsoare viscolită, determinând local scăderea vizibilității.

De asemenea, până la ora 11:00, în județele Iași, Botoșani și Suceava se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge și depăși la rafală 55 — 60 km/h, izolat 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h. Și zonele joase ale județelor Bihor și Arad se află, până la ora 9:00, sub o atenționare similară de vânt puternic.

ANM a mai emis vineri dimineața și o atenționare de ceață, valabilă până la ora 10:00, pentru mai multe localități din județele Cluj, Sălaj și Bistrița-Năsăud. În aceste zone, ceața va determina scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă