ANM a emis o avertizare de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei. Aflați datele actualizate de meteorologi, prognoza specială pentru București, dar și cum va fi vremea pe două săptămâni

ANM a emis o avertizare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, în intervalul 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură. Temperaturi maxime de 10 grade săptămâna aceasta, apoi scad brusc.

07 Decembrie 2020, 10:05 (actualizat 07 Decembrie 2020, 10:56) |
METEO

În intervalul menționat, în zonele menționate va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

 

BUCUREȘTI

În intervalul 07.12.2020, ora 14:00 - 07.12.2020, ora 20:00, vremea va continua să se răcească şi se va menține închisă în București. Trecător se vor semnala precipitații slabe mai ales sub formă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 - 50 km/h, anunță ANM.

Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade.

În intervalul 07.12.2020 ora 20:00 - 08.12.2020, ora 10:00, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

 

VREMEA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Temperaturile în timpul zilei vor fi în jurul valorii de 10 grade, iar săptămâna viitoare vor scădea brusc, spre medii de 4-5 grade. În timpul nopților, mercurul în termometre va scădea sub limita înghețului.

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade. Apoi, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 – 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4...5 grade. Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie și se va situa, în general, între 2 și 4 grade. Spre sfârșitul celei de a doua săptămâni, media minimelor temice va scădea sub limita de îngheț și va fi de aproximativ-1...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni și abia spre finalul intervalului va fi în scădere.

În Crișana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin ușoare variații de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menține peste cele normale pentru această perioadă și se vor situa, în medie, între 6 și 10 grade. În a doua săptămână, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4...5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 și 4 grade, cu o tendință de scădere, spre -2 grade, către finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, cu precădere pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

În Transilvania, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade și a celor minime de -3...-1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade, în intervalul 10 – 13 decembrie, când și temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 2...3 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade și ale celor minime nocturne de -5...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse și pot fi mai însemnate cantitativ.

În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea variații de la o zi la alta, iar media lor regională se va încadra între 6 și 9 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic va marca o scădere, iar media maximelor în intervalul 17 – 20 decembrie va fi de 3...4 grade, apropiată de norma perioadei. Temperaturile nocturne vor fi negative în primele și ultimele nopți ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori medii în jurul a -3...-2 grade, iar între 10 și 15 decembrie vor fi predominant pozitive și se vor situa în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 9 – 15 decembrie, iar pe 10 și 11 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse și pot fi mai însemnate cantitativ.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de -1...0 grade și a celor minime de -3...-2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, când și temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3...5 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale celor minime de -3...-1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5...6 grade și a minimelor de 1...2 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, media maximelor va atinge 12...13 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cea a minimelor va oscila între 6 și 9 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor de 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 8 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice maxime se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de -1...1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 10...11 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3...7 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În Oltenia, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3...4 grade și a minimelor de 0...2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 8...9 grade în intervalul 10 – 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3...4 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată și astfel, între 17 și 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3...4 grade și ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în prima zi din interval și în perioada 9 - 14 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

La munte, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor spre medii de 2...3 grade, ce se vor menține până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor menține până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de -7...-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

 

 

 

 

sursa mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI