ANM: Temperaturi scăzute în toată țara, în următoarea perioadă

11 ianuarie 2019, 11:49

Sistemele frontale care au traversat teritoriul țării au determinat apariția precipitațiilor sub formă de ninsoare.

În estul Munteniei și în Dobrogea, au fost precipitații mixte, mai ales ploi în zona Dobrogei, iar în estul Munteniei, în sudul Moldovei s-a format polei.

Sistemul frontal este acum în partea de centru și est a teritoriului, cu ninsori moderate cantitativ, în Moldova, acolo unde sunt însoțite și de intensificări ale vântului.

Se așteaptă ca, în următoarele ore, aria precipitașiilor să se restrângă.

Sâmbătă și duminică vor mai fi ninsori în regiunile intracarpatice ți în zonele montane. Este posibil ca duminică noapte să devină moderate cantitativ.

Astăzi, vântul va prezenta intensificări în sud-vestul țării, prin Oltenia, va continua în zonele sud-estice, chiar și în Moldova. Se va intensifica pe crestele montane, acolo unde este depus strat mare de zăpadă, peste 1-1,50 m.

Vântul va avea intensificări, în zilele următoare, și în nord-vest.

Temperaturile sunt în scădere, în această noapte. Vor fi sub pragul gerului, sub minul 10 grade. În nordul, în centrul, în nord-estul teritoriului, se așteaptă temperaturi destul de scăzute, minus 16, 18 18 grade, poate chiar mai scăzute, în norul Moldovei sau în depresiuni.

În toată țara vor fi temperaturi scăzute. La noapte și mâine după amiază vor fi temperaturi negative, în toate regiunile.

Mâine după amiază, precipitațiile sub formă de ninsoare, vor fi slabe cantitativ și pe arii restrânse, iar mâine noapte, vreme geroasă, în mod deosebit în sudul teritoriului, cu valori termice de minus 10 grade și sub 10 grade. Temperaturile vor fi negative și în restul regiunilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă