Aniversare regală. Majestatea Sa Margareta împlinește 70 de ani

26 martie 2019, 20:45

Câteva pagini ale revistei „Majesty” sunt dedicate spectaculoasei vieți a moştenitoarei Coroanei Române. Născută în Elveţia, în cel de-al doilea an de exil al Regelui Mihai, se juca cu Prinţul Charles și a întâlnit-o prima oară pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, când avea trei ani.

Britanicii povestesc că la trei ani, în conacul unui lord care a găzduit familia Regelui Mihai, în Marea Britanie, micuța printesă era vizitată de o fantomă: o femeie în alb o invita la joacă. Mai târziu, a fost şi ţinta intrigilor securităţii: în anii 70, un ziar de cancan din Marea Britanie scria că fiica Regelui Mihai este iubita lui Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului României.

Dar cei doi nici nu se cunoșteau. Tot securitatea a răspândit zvonul că Margareta, cu nume de cod „fiica mai mare a străinului”, ar urma să se căsătorească cu Prinţul Charles.

Majestatea Sa a absolvit Universitatea de Știinţe politice şi filozofie din Scoţia și face voluntariat de la 19 ani.

A lucrat ca sociolog la ONU şi Organizatia Mondială a Sănătaţii. E prima din Familia Regala care a ajuns în România, în ianuarie 1990.

Şi a tratat cu autorităţile revenirea Regelui Mihai acasă, în 1990.

A deschis prima fundație din ţară cu care ajută și astăxi copii, tinerii talentați și bătrânii. În 1997, a fost desemnată moștenitoarea directă a Regelui Mihai, care a decis ca după ce nu va mai fi, dacă poporul va dori să treacă la monarhie, să fie Regină a Românilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite