Animalele fără stăpân au fost rămas fără surse de hrană din cauza restricțiilor impuse de criza COVID-19. Ce soluții au găsit alte țări

10 aprilie 2020, 10:31

În multe tari, poate mai puțin România, impactul pandemiei de coronavirus asupra animalelor din stradă a fost foarte mare. Dacă cei care dețin animale de casa au dreptul să le plimbe, să le hrănească și să le îngrijească, ce se întâmplă cu cele care nu mai au pe nimeni? Și, în unele țări, sunt cu miile.

Tayfun Koc, veterinar la Serviciul Municipalității, Istanbul: Nu există nicio întrebare, munca noastră continuă, vreau să le spun tuturor cetățenilor noștri că, deși ei ar trebui să stea acasă, vom avea grijă de micii noștri prieteni.

Patrupezii străzilor dar și înaripatele au fost lipsite de principala sursă de hrană după închiderea restaurantelor  oamenii își abandonează animalele de casă, pur și simplu le aruncă în stradă. Pentru unele este o condamnare la moarte, pentru altele este un îndemn la agresivitate.

La Atena sunt sute de câini pe străzi și mii de pisici. Voluntarii au grijă de animale. Ei vor să evite că, până acum prietenii oamenilor, să fie otrăviți sau chinuiți.

Autoritățile elene au creat chiar o platformă electronică pe internet pentru că oamenii care vor să doneze bani sau alimente să-și poată ajuta micuții prieteni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite