Animalele de companie au voie în mijloacele de transport în comun, în Ilfov, începând cu luna iulie

Începând cu data de 1 iulie, cei care circulă cu autobuzele, în județul Ilfov, au voie să călătorească împreună cu animalele de companie.

17 Iunie 2022, 16:04 (actualizat 17 Iunie 2022, 16:07) Știrile TVR |
Cu animalele de companie în autobuz

Conform unui comunicat al Protecției Animalelor Ilfov, publicat pe pagina de socializare, începând cu data de 1 iulie, cei care circulă cu autobuzul în județul Ilfov vor avea voie să călătorească împreună cu animalele de companie.

"Ilfovul spune DA animalelor de companie în autobuze", este mesajul transmis vineri de Protecția Animalelor Ilfov.

"La cererea oficială a președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma, s-a schimbat regulamentul serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București-Ilfov.

Concret, de la 1 iulie: este permis accesul în mijloacele de transport în comun cu animale de companie, precum și cu câini, atâta timp cât sunt ținuți în lesă și nu pun în pericol siguranța altor călători, iar câinii care fac parte din rasele considerate periculoase, conform articolului 1 din OUG nr. 55/2002, vor purta obligatoriu și botniță.

Ce se schimbă mai exact? NU toți câinii trebuie să poarte botniță în autobuzele care circulă în regiunea București-Ilfov. Doar cei din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, dar și cei din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

Și au voie toți câinii, indiferent de talie. Important e să fie ținuți în lesă”, se mai arată în document.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI