ANI: Şeful Serviciului Audit Public din Ministerul Sănătăţii s-a aflat în incompatibilitate

Şeful Serviciului Audit Public în Ministerul Sănătăţii, Mihai Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada iunie 2017 - ianuarie 2018, întrucât a deţinut simultan funcţia de şef al serviciului respectiv şi pe cea de manager al unui proiect privind consolidarea capacităţii administrative a ministerului, a anunţat Agenţia Naţională de Integritate, citată de News.ro.

06 Noiembrie 2018, 10:50 (actualizat 06 Noiembrie 2018, 11:14) |
Agenția Națională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate arată că Mihai Constantinescu, şef Serviciu Audit Public în Ministerul Sănătăţii, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 iunie 2017 - 5 ianuarie 2018, întrucât a deţinut simultan funcţia de şef Serviciu Audit Public din Ministerul Sănătăţii şi pe cea de manager al proiectului "Consolidarea capacităţii administrative a Ministerului Sănătăţii şi a unităţilor aflate în subordonare, coordonare şi sub autoritate prin implementarea unitară a Sistemului de Management al Calităţii bazat pe standardul SR EN ISO 9001:2015”.

El a încălcat astfel, potrivit ANI, dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: "(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]".

ANI mai arată că Mihai Constantinescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, despre elementele identificate, precum şi despre drepturile de care beneficiază.

El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit ANI, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. Totodată, "persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI