Anglia a câștigat Euro U21 fără să primească gol. „La Rojita” a ratat penalty în minutul 90+9. Finala a fost în direct la TVR1

9 iulie 2023, 07:02

Victoria a fost adusă de Curtis Jones (45+4), jucătorul lui Liverpool, care a deviat lovitura liberă executată de Cole Palmer (Manchester City). Finalul a fost unul dramatic: spaniolii au ratat un penalty prin Abel Ruiz (90+9), şutul său fiind apărat de James Trafford, portar format de Manchester City. Anglia a încheiat astfel turneul final fără gol primit în şase meciuri.

A fost echilibru în prima repriză a finalei, cu două posibilități de a deschide scorul de partea englezilor, dar Gordon nu a fost inspirat nici când a șutat, nici când a încercat să-i paseze lui Morgan Gibbs-White.

Replica iberică a venit repede, când Alex Baena a trimis pe lângă poartă, din afara careului. Cea mai bună defensivă a turneului final n-a avut mari emoții în fața spaniolilor, în timp ce atacul „leilor” a pus presiune mare pe spanioli în ultimele minute. Lovitura de cap a lui Colwill s-a dus în vinclu, dar bara l-a salvat pe Tenas, ultimul avertisment înainte de gol. A fost nevoie de o lovitură liberă făcută cadou englezilor și o deviere inspirată pentru a modifica tabela. Cole Palmer a șutat la poartă, Curtis Jones, din fața zidului a deviat și mingea a ajuns în plasă.

„La Rojita” a început repriza secundă cu un gol al lui Abel Ruiz, anulat după verificarea VAR, atacantul spaniol aflându-se în ofsaid. Tenas a menținut Spania în meci, cu o intervenție în extremis în minutul 89, atunci când a scos mingea de pe linia porții. În minutele suplimentare a ieșit la rampă videoarbitrajul care a văzut cum Colwill l-a faultat în careu pe Abel Ruiz. Centralul a fost chemat la marginea terenului și, după ce a revăzut faza, a dictat penalti.

Abel Ruiz a executat, Trafford a apărat, mingea a ajuns la Oroz, portarul englez a respins din nou și Camello a șutat peste poartă. Anglia revine în fruntea Europei după 39 de ani și devine prima echipă care triumfă în competiție fără să primească gol.Anthony Gordon a fost declarat cel mai bun jucător al turneului final.

La Batumi, în faţa a 20.000 de spectatori, au evoluat echipele:

Anglia: James Trafford – James Garner, Taylor Harwood-Bellis, Levi Colwill, Max Aarons – Morgan Gibbs-White (Cameron Archer, 73), Curtis Jones, Angel Gomes (Oliver Skipp, 73), Cole Palmer (Harvey Elliott, 82), Emile Smith Rowe (Noni Madueke, 66) – Anthony Gordon (Thomas Doyle, 82). Selecţioner: Lee Carsley.

Spania: Arnau Tenas – Victor Gomez (Ander Barrenetxea, 73), Aitor Paredes, Jon Pacheco, Juan Miranda – Antonio Blanco (Sergio Camello, 82), Alex Baena (Aimar Oroz, 59), Oihan Sancet (Gabri Veiga, 59) – Rodri Sanchez (Rodrigo Riquelme, 59), Abel Ruiz, Sergio Gomez. Selecţioner: Santi Denia.

Arbitru: Espen Eskas (Norvegia).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite