Anglia, testare în masă și experimente cu “pașaportul covid”. Premierul: Răbdarea publicului a dat roade

5 aprilie 2021, 22:00

Guvernul de la Londra a trecut în faza a doua a planului de relaxare a restricțiilor. Se redeschid magazinele, sălile de sport, frizeriile și restaurantele cu servire în aer liber.

A fost gândită o strategie cu evenimente pilot, care include testări rapide în masă. 2 teste rapide vor fi puse la dispoziție, gratuit, doritorilor.

Pot fi comandate astfel încât să ajungă acasă sau pot fi găsite în farmacii sau centre speciale.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Vă rog, folosiţi testele puse la dispoziţie de NHS (n.r sistemul public de sănătate), chiar dacă nu vă simţiţi rău. Pentru că 1 din 3 oameni cu acest virus nu are simptome.

În același timp va fi lansat, experimental, un așa-numit pașaport de vaccinare sau pașaport Covid. Acesta este un document ce va indica dacă o persoană a fost vaccinată, testată negativ recent sau dacă are anticorpi.

Va fi experimentat la mai multe evenimente, printre care finala Cupei Angliei, unde vor fi prezenți 20.000 de oameni.

Participanții vor fi testați înainte și după eveniment în cadrul experimentului.

Sunt probleme complexe legate de pașaportul de vaccinare, a declarat premierul Johnson, care s-a referit la discuții cu alte țări pentru o viitoare recunoaștere a acestui document ce facilitează călătoriile.

Paul Blair, proprietar al unui club de comedie: Cred că ar descuraja masiv oamenii să vină la evenimente, ca să fiu sincer cu dumneavoastră.

Autoritățile britanice vor să introducă un așa-numit „sistem semafor” pentru celelalte țări, în funcție de rata de vaccinare a populațiilor din aceste țări și de rata de infecție cu noile variante ale coronavirusului.

Călătoriile internaționale ar putea fi relaxate după 17 mai.

În Marea Britanie, peste 31 de milioane de oameni au primit prima doză de vaccin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite