Angelina Jolie a vizitat din nou refugiaţii sirieni din Iordania. De data aceasta, însoțită de fiicele sale Shiloh și Zahara

29 ianuarie 2018, 15:00

E a cincea vizită pe care Angelina Jolie o face în această tabără, în ultimii 6 ani. Fetițele ei, Shiloh și Zahara Jolie-Pitt, de 10, respectiv 13 ani, au însoțit-o peste tot și au fost de față la toate discuțiile ei cu refugiații din tabără.

Nabil este doar unul dintre cei 85.000 de sirieni care umplu până la refuz tabăra din Zaatari. A fost, cândva, o zonă deșertică, dar acum e împânzită de mahalale. A devenit un soi de oraș din care localnicii speră să plece cât mai curând, dar rămân cu anii. Și trăiesc într-o mizerie de nedescris.

Angelina Jolie, reprezentant al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi: După 7 ani de război, cei mai mulţi dintre refugiaţii sirieni şi-au epuizat toate economiile pe care le aveau. Marea majoritate trăieşte acum sub limita sărăciei, cu mai puțin de 3 dolari pe zi, dacă vă puteţi imagina ce înseamnă asta pentru o familie.

Oamenii sunt veșnic flămânzi, nu au acces la îngrijiri medicale și trec printr-o nouă iarnă fără un adevărat acoperiș deasupra capului.

Vizita unei actrițe de talia Angelinei Jolie este un nou semnal de alarmă pentru o situație care, de 7 ani, nu își găsește rezolvarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite