Angela Merkel, tremur necontrolat în timp ce îl primea pe noul președinte al Ucrainei. Cancelarul german a dat vina pe deshidratare

19 iunie 2019, 10:17

Angela Merkel aştepta alături de președintele Ucrainei trecerea gărzii de onoare a forțelor armate germane. Au început să-i tremure picioarele și corpul, și nu de emoție. Cînd a trecut prin fața gărzii, tremuratul s-a redus. Au rămas însă întrebările și îngrijorările legate de starea de sănătate a cancelarului german. Iar jurnaliștii au încercat să obțină răspunsuri.

Întrebare reporter: „O întrebare personală: aţi fost văzută tremurând în timpul ceremoniei cu garda de onoare. Cum vă simţiţi? Au motive de îngrijorare cetăţenii germani?”

ANGELA MERKEL, cancelarul Germaniei: „De atunci am băut trei pahare cu apă, de care aparent aveam nevoie, şi acum mă simt foarte bine”.

VOLODIMIR ZELENSKI, preşedintele Ucrainei: „În privinţa dnei Merkel, se afla chiar lângă mine şi, credeţi-mă, era în siguranţă”.

Cancelarul german, care va împlini 65 de ani luna viitoare, a mai avut episoade similare de tremurat. Motivul invocat a fost deshidratarea pe o vreme călduroasă. Berlinul se confruntă cu temperaturi de 30 de grade Celsius de câteva zile. Pînă acum nu a existat nicio îngrijorare majoră în legătură cu starea de sănătate a Angelei Merkel. Este ultimul mandat de cancelar pentru dna Merkel, care a anunțat că se retrage înaintea alegerilor federale din 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă