Angajatorii români preferă recomandările. Aproape 60% dintre firme au renunțat la recrutările prin agenții sau interviurile de grup

11 aprilie 2017, 23:02

Cu un șomaj printre cele mai mici din Europa, la noi a devenit o adevărată aventură să găsești un român dornic și pregătit de muncă. O spun răspicat companiiile, disperate că nu se mai pot dezvolta, pentru că nu are cine să muncească. Așa că angajatorii preferă tot mai mult să aducă oameni noi la birou prin recomandări, arată un studiu recent. Aproape 60% dintre firme au renunțat la recrutările prin agenții sau interviurile de grup.

Multe firme își răsplatesc angajații care fac recomandări bune. Fie le oferă bani, fie le oferă produse, excursii sau tichete de masă. Între 100 și 300 de euro este bonusul cel mai întâlnit în rândul angajatorilor, dar unele companii sunt dispuse să aloce și 1000 de euro pentru angajarea unor persoane pe funcții de conducere. Firmele de recrutări online vor lansa un site special pentru cei care fac recomandări.

Un studiu al unei companii de recrutare arată că România este pe locul trei în lume la deficitul de angajaţi calificaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite