Angajaţii Poştei Române cer măşti şi mănuşi pentru manipularea coletelor sosite din China. ANPC: Nu există riscul contaminării

31 ianuarie 2020, 10:53

Coronavirusul care a băgat groaza într-o lume întreagă nu îi lasă nepăsători nici pe poștașii din Dolj. Sindicaliștii din domeniu spun că salariații Poștei manevrează zilnic, sute de colete care sosesc din China. Oamenii se tem că ar putea lua virusul care a făcut peste o sută de victime.

Reprezentanţîi Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România spun că au solicitat deja şefilor măsuri de protecţie a angajaţilor.

Toate coletele venite din China urmează procedurile uzuale de vămuire și distribuție.

Compania Națională Poșta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea din biroul unde ajung toate coletele externe.

De asemenea, s-au instituit măsuri de igienă și protecție a celor care vin direct în contact cu coletele provenite din China. Astfel, în cel mult 10 zile, se vor instala dozatoare cu gel dezinfectant, iar angajații vor primi mănuși și măști medicale.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului dă asigurări că nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse care provin din China.

ANPC precizează că durata de viaţă a acestui virus în afara corpului uman este de 24 de ore, iar transportul unui container până în ţara noastră durează aproximativ o lună.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite