Angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului, în grevă de avertisment pentru două ore

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliat la Federaţia Publisind şi membru al Blocului Naţional Sindical, a organizat vineri o grevă de avertisment de două ore, între orele 10:00-12:00, când a fost oprită întreaga activitate, scrie Agerpres.

27 Iulie 2018, 09:49 (actualizat 27 Iulie 2018, 14:42) |
Pe perioada grevei, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei

Sindicaliştii vor să atragă atenţia reprezentaţilor Ministerului Tineretului şi Sportului şi celor din Ministerul Muncii asupra salarizării din sistem.

"Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase al reprezentanţilor MTS şi MMJS şi sunt hotărâţi să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată", se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

De altfel, ei sunt decişi să organizeze mai multe acţiuni de protest care se vor încheia cu greva generală a angajaţilor Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) programată pentru 8 august.

Acţiunile de protest ale SNST vor începe vineri, 27 iulie, cu o grevă de avertisment, respectiv încetarea activităţii între orele 10:00-12:00 în Sport şi Tineret, iar salariaţii vor protesta în faţa propriilor instituţii, fiind oprită întreaga activitate.

De asemenea, în data 2 august, sindicaliştii vor înceta activitatea în acelaşi înterval orar şi vor organiza şi un miting de protest la MTS, unde vor participa 400 de persoane din Bucureşti şi din ţară. Protestul va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările, în acest interval, salariaţii din teritoriu protestează în faţa propriilor instituţii.

Protestele vor culmina cu o grevă generală, respectiv încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor, în data de 8 august.

Pe perioada grevei, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală.

Revendicările SNST sunt cele susţinute în comunicarea cu factorii decidenţi încă de la începutul anului: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiilor sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante şi prelungirea contractului colectiv de muncă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI