Angajaţii ANAF, din nou în stradă. Oprescu: Noi am cerut să fie trecut în lege că salariile în plată nu vor fi diminuate, nu am fost auziți

16 mai 2017, 11:27

Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, spune că după protestele de ieri nu a primit niciun răspuns de la Ministerul Muncii, pe motiv că proiectul se află în acest moment la Parlament.

Este adevărat că oamenii sunt nemulțumiți, este firesc să fie nemulțumiți în condițiile în care nu a avut loc nicio negociere pe aceste grile de salarizare, iar pentru o categorie socioprofesională, cum ar fi cea a finanțiștilor, cu siguranță aplicarea acestor grile de salarizare vor duce la o diminuare salarială. La agresivitatea exprimată de doamna ministru a Muncii, este firesc ca cei din finanațele publice să aibă aceeași agresivitate în ceea ce privește apărarea drepturilor. Să nu uităm că acest proiect de lege nu respectă Constituția și nu respectă decizia CCR. Redefinește familia ocupațională astfel încât să diminueze veniturile salariale. Noi am solicitat doamnei ministru să fie trecut în actul normativ că salariile în plată nu vor fi diminuate, urmare acestei aplicări a legislației, din păcare niciuna din aceste recomandări ale noastre nu au fost nici respectate, nici auzite, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite