Angajaţi de pe băncile şcolii. Anul acesta, prima şcoală profesională în sistem dual a avut 211 absolvenţi

29 iulie 2018, 13:20

Marius Sporea are 17 ani și a absolvit Școala Profesională Germană Kronstadt. Iar de luna viitoare, va începe munca: operator pe maşini unelte cu comandă numerică.

Acasă, la Întorsura Buzăului, ar fi găsit cu greu un loc de muncă.

Absolvenții Școlii Profesionale nu sunt obligați să rămână angajați ai companiilor unde s-au calificat, dar acestea le oferă salarii și facilități atractive.

Dacă vor să urmeze o facultate, absolvenții școlii profesionale sunt ajutați de companiile la care lucrează. Un astfel de drum profesional și-l dorește și șefa de promoție din acest an, venită la Brașov din județul Iași pentru a-și începe o carieră.

Anul acesta au terminat cursurile 211 tineri. Iar pentru anul viitor sunt pregătite 362 de locuri. Nu se poate mai mult din cauză că lipsesc locurile de cazare. Problema ar putea fi rezolvată cu ajutorul primăriei.

Școala Profesională Germană Kronstadt, prima în sistem dual din România, organizează cursuri doar la cererea agenților economici care se ocupă de formarea practică a elevilor. Aceștia pot învăța meserii precum operator pe mașini unelte, electromecanic sau sudor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă