Angajate DSP implicate în eliberarea ilegală a parafei de medic pentru Matteo Politi, reținute de poliție

25 martie 2019, 14:21

ACTUALIZARE Cele trei femei de la DSP reținute au fost acuzate că i-au eliberat lui Matteo Politi o parafă de medic.

Anchetatorii au facut percheziţii la locuinţele angajatelor, în căutare de probe. Cele trei funcționare sunt acuzate că i-ar fi permis ilegal italianului să profeseze în România, deşi dosarul lui ar fi fost mai mult decât incomplet. Mai mult, acestea ar fi falsificat documente pentru Matteo Politi și i-au eliberat parafa.

ACTUALIZARE Noi audieri în cazul falsului chirurg estetician Matteo Politi, care se prezenta drept „Matthew Mode”. Patru angajate de la Direcţia de Sănătate Publică au fost duse la poliţie pentru a da declaraţii.

Sunt persoanele implicate în eliberarea ilegală a parafei de medic, spune conducerea DSP, care a deschis o anchetă disciplinară imediat după demascarea impostorului italian.

Între timp, DSP a decis să o mute definitiv la alt departament pe funcţionara care a declarat că i-a dat „din milă” codul de parafă lui Politi.

Italianul cu 8 clase, acuzat că a făcut operaţii în 5 clinici private, este în arest preventiv din februarie.

Între timp, a mai fost descoperit un caz în care parafa de medic a fost obţinută ilegal, a anunţat Ministerul Sănătății, după ce a început verificarea tuturor codurilor eliberate anul trecut de Direcţia de Sănătate din Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite