Angajată a Penitenciarului Galați, în izolare la domiciliu. 41 de deținute sunt monitorizate de medici

Penitenciarul Galați
Penitenciarul Galați
31 martie 2020, 17:13

Angajata Penitenciarului din Galați a intrat în contact cu părinții săi, care s-ar fi infectat cu noul coronavirus în urma unei călătorii în străinătate, arată surse medicale citate de Mediafax.

Reprezentanții închisorii susțin că salariata s-a autoizolat la domiciliu și că în perioada în care a venit la serviciu a purtat echipament de protecție.

Totuși, ca măsură de siguranță, 41 de deținute sunt monitorizate de medici.

„Persoana în cauză se află în evidențele Direcției de Sănătate Publică Galați și este asimptomatică. În ceea ce privește exercitarea atribuțiilor de serviciu și eventualul risc pentru persoanele private de libertate sau personal, vă comunicăm faptul că, anterior dispunerii autoizolării, angajatul a respectat măsurile igienico-sanitare impuse de actualul context epidemiologic și a purtat, permanent, echipamentul de protecție specific (mască, mănuși). Preventiv, 41 de persoane private de libertate sunt monitorizate medical, neimpunându-se, însă, măsura izolării”, a transmis, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați, Simona Cozma.

Reprezentanții instituției au mai anunțat că în penitenciar se implementează, începând cu 24 februarie, măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul personalului și al deținutelor. Se dezinfectează periodic spațiile și mijloacele de transport și au fost impuse mai multe măsuri de igienă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite