Angajări în vreme de pandemie. Se caută operatori call center, curieri, lucrători pentru depozite, dar și personal medical

6 aprilie 2020, 17:30

Ama s-a angajat la o firmă de recrutare în ultima parte a lunii martie, când pandemia a luat amploare şi în România. Nu a ajuns la birou aşa că nu îşi cunoaşte colegii decât din timpul conectărilor în spaţiul virtual.

Anunțurile de pe site-urile de recrutare au scăzut în medie cu 30 la sută, dar încă sunt multe firme care caută angajați.

Specialișii în recrutare spun că tocmai somajul tehnic creează alte locuri de muncă pentru cei care se pricep la procesarea datelor.

Nu doar angajații care lucrează de acasă sunt căutați în această perioadă de criză.

Se fac angajări masive și la stat, în sectorul bugetar. Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în spitale pentru medici, asistente și personal auxiliar, în sectoarele administrativ și juridic.

Iar după criză, spre sfârșitul anului, România are nevoie de investiţii în dezvoltare chiar dacă asta înseamnă o îndatorare. Este sfatul economiştilor.

De la începutul lunii și până acum, mii de firme din toată țara și-au depus actele pentru angajații pe care îi trimit în șomaj tehnic. Peste 400 de mii de oameni. Statul va plăti cel mult 75 la sută din salariul mediu pe economie. Cele mai multe firme care au recurs la această facilitate sunt din București și Cluj.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Piața muncii la început de an. Oportunități și provocări