Angajații vor program de lucru flexibil. În caz contrar, peste jumătate dintre ei, la nivel global, spun că şi-ar da demisia. Specialiştii în resurse umane consideră că reacția este normală

1 iunie 2021, 13:01

Adrian Badea conduce o companie din domeniul utilajelor agricole. Are 12 angajați și spune că deși mulți manageri aleg să își întoarcă echipele la birou, el preferă să continue în regim hibrid, mai ales că asta își doresc și oamenii.

Specialiștii în resurse umane spun că și companiile ar trebui să se adapteze rapid la cerințele angajaților. Potrivit unui studiu global peste 50 la sută dintre aceștia ar fi gata să își dea demisia dacă nu vor avea programul hibrid, și 40 la sută dintre ei spun că flexibilitatea este primul criteriu pe care îl iau în calcul.

Daria lucrează în domeniul recrutării și spune că noua normalitate pe care o trăiește de un an și jumătate este ceea ce vrea să aibă în continuare.

Acest tip de comportament era de așteptat, spun psihologii, dar există și anumite semnale care ar trebui să ne alarmeze, dacă apar.

Același studiu arată că între 2 și peste 40 la sută dintre angajați cred că s-a îmbunătățit cultura organizațională în timpul pandemiei și peste 60 la sută vor ca vaccinarea să fie o condiție pentru reîntoarcerea la birou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite