Angajații Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj protestează, îngrijorați că unitatea medicală va fi comasată cu Spitalul Județean de Urgență

28 iunie 2021, 11:21

Angajații Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca sunt revoltaţi că, deşi tratează cazuri foarte complexe, autorităţile nu le-au asigurat o finanţare pe măsură, aşa cum au tot cerut, iar problemele cu banii s-au agravat. Au luat foc după vestea că ministerul vrea să transforme institutul în secţie a spitalului judeţean de urgenţă.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune însă pacienţii nu vor avea de suferit, chiar dacă va fi nevoie de o reacreditare pentru transplant.

Ministrul susţine că prin comasarea celor două spitale s-ar mai reduce din cheltuielile administrative, iar laboratoarele ar fi folosite la comun. De 20 de ani de când a fost înfiinţat, institutul împarte de fapt aceeaşi clădire cu spitalul judeţean de urgenţă.

Peste 2200 de pacienţi au beneficiat de transplant renal la institutul clujean, în două decenii. Și aproape tot atâția sunt pe listele de așteptare pentru rinichi. Ministrul Sănătăţii spune că au fost suplimentate sumele pentru tratamente dar recunoaşte că finanţarea este prea mică pentru toate spitalele. Tarifele decontate de casa de asigurări nu acoperă valoarea serviciilor. Oficialii spun că le vor actualiza după ce va fi gata un studiu privind costurile reale, programat până la finalul anului viitor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite