Andri Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, despre situația din Bahmut și Soledar: Este bătălia de la Verdun a secolului XXI

Razboi in Ucraina. Soledar
Razboi in Ucraina. Soledar
13 ianuarie 2023, 15:42

Bătălia de la Verdun a fost cea mai lungă bătălie din Primul Război Mondial și a dus la pierderi uriașe.

„Situația este dificilă, chiar foarte dificilă. Aceasta este bătălia de la Verdun în secolul XXI. Luptele durează de câteva luni, dar luptătorii noștri reușesc să își mențină pozițiile. Rușii eliberează din închisori criminali care mor imediat ce ajung pe front. Cadavrele lor sunt lăsate pe loc, nici măcar nu sunt îndepărtate, sunt multe pierderi umane de partea rușilor, mult mai multe decât ale noastre. Este clar că noi prețuim mai mult viețile soldaților noștri. În fața noastră se află o masă umană care atacă, atacă, atacă, atacă în mod constant. Soledar este un loc al luptelor de stradă, ori de câte ori una dintre părți nu controlează orașul. Rușii sunt acolo, dar nu controlează orașul. Situația este complicată, dar obiectivul nostru este să ne eliberăm teritoriile, să restabilim pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis Yermak.

Ministerul Apărării rus a anunţat vineri că forţele sale au preluat încă de joi controlul total asupra Soledar, un orăşel din estul Ucrainei cunoscut pentru minele sale de sare, potrivit media de stat ruse, citate de Reuters.

Capturarea acestei localităţi de către Rusia va permite trupelor sale să taie liniile de aprovizionare ale forţelor ucrainene în oraşul Bahmut, situat în apropiere şi mult mai mare, potrivit ministerului.

La foarte scurt timp după acest anunț, Ucraina a negat oficial declarația ministerului rus al Apărării cu privire la capturarea orașului Soledar:

„Declarațiile Ministerului Apărării Rusiei cu privire la capturarea orașului nu sunt adevărate. Sunt bătălii în Soledar”, a declarat Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al grupului estic al armatei ucrainene, citat de The Guardian.

Citeşte şi  Ministerul Apărării rus anunţă că forţele sale au preluat controlul total asupra oraşului ucrainean Soledar. Ucraina neagă oficial informația.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite