Andrew Popper:Nicolae a acceptat în scris decizia de excludere din succesiune.”Nu e vorba de iertare (…) Majestatea Sa nu dorește să-l vadă”

16 noiembrie 2017, 09:24

Șeful Casei Majestăţii Sale, Andrew Popper, a răspuns pentru prima dată mai multor întrebări legate de relația Regelui cu fostul Principe Nicolae.

Andrew Popper: „Îmi vine în minte una dintre expresiile favorite ale Majestății Sale: ‘Putem ierta, dar nu putem uita’. Deci eu nu știu dacă el l-a iertat sau nu pe domnul Medforth-Mills, însă sunt două lucruri complet separate – nu e vorba de iertare, este vorba de faptul că el și-a exprimat în mod clar, Majestatea Sa, că nu dorește să-l vadă. Asta nu înseamnă că l-a iertat sau  dacă nu l-a iertat. Majestatea Sa a îndepărtat titlul de Principe și l-a îndepărtat din linia de succesiune. Majestatea Sa a spus foarte clar care au fost motivele. Majestatea Sa a semnat acest act în prezența unor membri ai Consiliului Regal (…) Decizia a fost luată în mod foarte ferm de Majestatea Sa în fața Consiliului Regal, deci membrii Consiliului Regal, inclusiv Principele Lorenz al Belgiei poate să afirme acest lucru, decizia a fost luată de Majestatea Sa, documentul a fost semnat de Majestatea Sa în prezența unor membri ai Consiliului Regal”.   

Avocatul fostului Principe Nicolae, Radu Enache, a declarat pentru Știrile TVR că nepotul Regelui nu a semnat niciun decret de luare la cunoștință pentru că nu i s-a adus la cunoștință decretul în mod original. „I-au trims scanat”, a indicat Radu Enache.

Pentru că nu a primit documentul în original, Nicolae a avut dubii că ar fi fost semnat de fostul suveran.

Șeful Casei Regale susține că ar exista mai multe motive pentru care Majestatea Sa l-a exclus din ordinea succesorală pe nepotul său.

„Domnul Medforth-Mills a fost acuzat de paternitate a unui copil conceput în afara căsătoriei. Și Majestatea Sa și-a dat seama că, atât timp cât aceste suspiciuni există și nu sunt clarificate, nu se potrivesc cu calitatea de Principe al României. (…) În primul rând nu trebuie uitat că domnul Medforth-Mills a acceptat decizia Majestății Sale în scris”, a indicat Andrew Popper.

Avocatul fostului principe subliniază că Nicolae a făcut tot posibilul ca să stabilească dacă este tatăl copilului conceput în afara căsătoriei.

Întrebat de realizatorul TVR daca mai există vreo șansă ca Nicolae să-și vadă bunicul, șeful Casei Majestăţii Sale a spus că se va întâmpla numai dacă Regele va dori acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite