Andrew Popper: Regele Mihai lua masa de seară mai devreme, ca personalul să ajungă acasă la timp pentru cina cu familia

Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale, a fost invitat într-o ediţie specială a TVR, unde a povestit cum l-a cunoscut pe Regele Mihai şi a evocat câteva momente din viaţa de zi cu zi a Majestăţii Sale, exemple de generozitate şi respect faţă de oameni.

15 Decembrie 2017, 12:45 (actualizat 19 Decembrie 2017, 13:37) |
Andrew Popper, șeful Casei Majestății Sale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

“Poate puţin paradoxal, măreţia Regelui Mihai provenea tocmai din modestie, din calm, din bunătate. Trata pe toată lumea în mod egal, cu amabilitate. Una dintre caracteristicile Regelui era punctualitatea extraordinară. Cred că în cei 96 de ani de viaţă, nu a fost niciodată în întârziere nicăieri. (…) Ca să vă dau un exemplu de enorma generozitate de spirit şi respect pentru cei care lucrau pentru el. Eu întotdeauna m-am mirat de ce în Familia Regală se lua masa aşa de devreme, la 18.30. L-am întrebat pe Rege de ce şi mi-a spus că personalul trebuie să aibă timp se ducă acasă pentru masa de seară cu familia. Este un ceva  extraordinar de emoţionant”, a povestit Andrew Popper.

“Majestatea Sa a avut amabilitatea să-mi împărtăţească amintirile, Un lucru foarte emoţionant, care a fost întotdeauna un refren în discuţiile noastre – deşi el s-a comportat în mod eroic în întreaga sa viaţă, întotdeauna intervenea acest gând: «Ce aş fi putut să fac mai mult pentru România decât am făcut?». Mereu se gândea că ar fi putut face mai mult pentru ţară. Îl deranja gândul că nu a reuşit să servească ţara aşa cum şi-ar fi dorit”, a mai spus şeful Casei Majestăţii Sale.

Urmăriţi interviul integral în materialul video!

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI