Andrew și Tristan Tate, de la luptători de kickbox, la milionari celebri și controversați, cu milioane de urmăritori pe rețelele sociale

2 aprilie 2023, 18:57

Andrew și Tristan Tate, foști luptători de kickbox și milionari, deopotrivă celebri și controversați, au fost reținuți în decembrie 2022, chiar înaintea anului nou.

Procurorii DIICOT i-au acuzat de trafic de persoane, constituirea unui grup infracțional organizat și viol.

Ancheta în acest caz a început în primăvara acestui an, după ce ambasada a alertat autoritățile române că o tânără din SUA ar fi în casa lor.

Acuzațiile au început să curgă. La fel și descinderile la domiciliul milionarilor britanici și perchezițiile informatice. Procurorii DIICOT i-au acuzat că ar fi sechestrat cel puțin șase fete, pe care le-ar fi obligat să filmeze materiale pornografice în vila lor din județul Ilfov. Fetele ar fi fost bătute dacă refuzau să se supună. Autoritățile române au pus sechestru pe 15 mașini de lux, ceasuri și alte bunuri în valoare de 4 milioane de euro.

Odată cu cei doi frați au fost arestate și două complice, Georgiana Naghel, apropiată a lui Andrew Tate, și fosta polițistă Luana Radu, acuzate că i-ar fi ajutat pe cei doi să ”disciplineze” fetele exploatate. Judecătorii au prelungit de trei ori mandatul de arestare preventivă pe numele britanicilor, în ciuda contestațiilor depuse de avocați.

Frații Tate s-au declarat persecutați de statul român și au insistat că plângerile depuse împotriva lor sunt false. Au angajat chiar o avocată celebră din baroul New York, care i-a reprezentat pe Mike Tyson și Chris Brown.

Cei doi au reușit să transmită jurnaliștilor care-i așteptau la una dintre audierile DIICOT un bilețel în care-și susțineau din nou nevinovăția. Și Luana Radu a încercat un gest asemănător, dar a fost oprită de polițiști.

Cunoscuți în special de tineri, frații Tate au impus un model de comportament masculin controversat. Bogați, foști luptători profesioniști, obișnuiți ai cluburilor și acuzați inclusiv de evaziune fiscală, cei doi au milioane de urmăritori pe rețelele de socializare. Asta, în ciuda faptului că Andrew Tate are conturile pe rețele suspendate, cu excepția contului Twitter, pe motiv că ar promova ura și ar instiga la violență împotriva femeilor. Dar fanii I-au susținut inclusiv la audierile în justiție.

Arestarea fraților Tate a produs o undă de șoc și în Poliție. Șeful IPJ Ilfov, Cristian Perșinaru, a fost sancționat pentru că n-ar fi raportat superiorilor săi sesizarea venită de la Ambasada SUA privind presupusa sechestrare a tinerei americance. Ulterior, sancțiunea a fost anulată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite