Andrei Năstase, candidatul forțelor proeuropene, a fost ales primar al Chişinăului, cu 52,57% din voturi

4 iunie 2018, 08:38

Chișinăul are primar general, candidatul comun al forțelor proeuropene de opoziție – Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal Democrat, a transmis Mihaela Ursu, de la TVR Moldova. Andrei Năstase a câștigat fotoliul de edil al capitalei Republicii Moldova. Andrei Năstase a reușit să-l devanseze pe socialistul Ion Cerban. Năstase a acumulat 52,57% din voturi, adică a primit votul a peste 129.000 de locuitori ai Chișinăului.

Prezența a fost de peste 39%.

Ca și în primul tur de scrutin, bătrânii au fost mult mai activi decât tinerii.

După anunțarea reztultatelor preliminare, socialistul Ion Ceban ar fi vrut să-l felicite pe Andrei Năstase. Acesta a declarat că, și de această dată, oamenii au votat geopolitic.

În campania electorală, Năstase a anunțat trei priorități: lupta cu regimul oligarhic, stârpirea corupției și atragerea de fonduri la primărie. Mandatul său este până în 2019, asta pentru că anul viitor vor avea loc alegeri locale ordinare.

Noul edil își va începe activitatea la primărie în câteva zile, dar după ce instanțele de judecată îi vor valida mandatul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite