Andrei Năstase: Anularea alegerilor la Chișinău este o făcătură. Voi contesta până la Instanța supremă. Ne pregătim pentru proteste

20 iunie 2018, 09:09

Mandatul de primar general al municipiului Chişinău, pentru Andrei Năstase, nu a fost validat. Magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chişinău a decis, după aproape trei ore de deliberări, anularea alegerilor, potrivit TVR Moldova.

Este un fals. Am făcut exact ce a făcut Comisia Electorală Centrală pe parcursul zile, am îndemnat oamenii să iasă la vot, am făcut exact ceea ce a făcut Ivan Ceban – a solicitat oamenilor să iasă la vot fără a specifica cu cine să voteze – exact același lucru l-am făcut și eu. Voi contesta în conformitate cu legea până la instanța superioară, Curtea de Apel Chișinău, mai apoi mai există încă o cale de atac – Curtea Supremă de Justiție. În paralel, ne pregătim pentru proteste de mare amploare. A fost furat votul cetățenilor, a fost desconsiderată voința populară și noi nu putem lăsa lucrurile să meargă așa. Au făcut în așa fel încât verdictul să vină la împlinirea anului de până la alegeri și în condițiile legii nu mai pot fi desfășurate alegeri anticipate. Totul este o făcătură, pe care îndemn presa din România să o observe cu mult înainte de a se produce, pentru că are această capacitate și fac acest îndemn: Presa română, treceți Prutul! -a declarat Andrei Năstase pentru 1 Matinal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite