Andrei Muraru: „Am depus la Departamentul de Stat instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei şi Suediei la NATO”

Ambasadorul României în Statele Unite Andrei Muraru
Ambasadorul României în Statele Unite Andrei Muraru
22 august 2022, 20:04

„Am depus astăzi, la Departamentul de Stat (depozitarul Tratatului Organizației Atlanticului de Nord), instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei și Suediei la NATO, după adoptarea legii de către Parlament și promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis. Acesta reprezintă pasul final al procesului de ratificare, din partea României, a aderării celor doi importanți parteneri în drumul lor de a deveni aliați cu drepturi depline ai NATO. România este al 19-lea membru al Alianței care a depus documentele.

I-am spus adjunctului asistentului Secretarului de Stat al SUA, Douglas D. Jones, că România susține cu fermitate Politica Ușilor Deschise și că țara noastră a primit cu satisfacție decizia celor două state de a se alătura NATO. Așteptăm cu nerăbdare contribuția valoroasă a acestor țări la securitatea Flancului Estic al NATO și a întregii Alianțe”, a precizat Muraru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite