Andrei Muraru: Am avut ieri o primă întâlnire cu noua ambasadoare a SUA în România

Andrei Muraru și Kathleeen Kavalec
Andrei Muraru și Kathleeen Kavalec
13 ianuarie 2023, 11:12

“Am avut ieri o primă întâlnire cu noua ambasadoare a SUA în România, doamna Kathleen Kavalec, care urmează să ajungă la începutul lunii următoare în București. Am abordat subiectele importante din perspectiva relației bilaterale, evidențiind dosarele care pot duce la consolidarea Parteneriatului nostru Strategic și pe care vom conlucra intens în următoarea perioadă: demararea unor pași concreți pentru facilitarea accesului României în Programul Visa Waiver, consolidarea relației economice, sprijinirea eforturilor României în lupta anticoruptie și a consolidării instituțiilor democratice, avansarea cooperării bilaterale în domeniul securității și continuarea cooperării dintre Statele Unite și România pentru sprijinirea Ucrainei în contracararea agresiunii ruse”, a scris pe Facebook Andrei Muraru.

Kathleen Ann Kavalec este membru de carieră al serviciului de externe american, cu rang de ministru-consilier, și a servit până de curând ca șefă a misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina.

Ea a fost nominalizată în funcție în iunie, moment în care și-a părăsit postul din Bosnia în pregătire pentru noul angajament. Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Înainte, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct de misiune al Misiunii SUA UNESCO la Paris/Franța.

Kathleen Ann Kavalec a fost ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București și la cea din Kiev, precum și la Ambasada SUA de la Moscova, de două ori.

Originară din California, Kavalec este licențiată în științe politice la Universitatea din California din Berkeley și un master în știință în serviciul extern de la Universitatea Georgetown din Washington.

Kavalec este beneficiarul a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și premiul pentru rangul prezidențial. Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză, ucraineană și rusă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite