Andrea Bocelli a dezvăluit că a fost infectat cu coronavirus și că a donat plasmă pentru cercetări

26 mai 2020, 18:51

Bocelli a făcut testul pe 10 martie. Rezultatul: pozitiv.

Artistul a fost în cea mai mare parte asimptomatic. A avut doar puţină febră.

„Sincer, când că mi-am dat seama că sunt infectat, am sărit în piscină, pentru că mă simţeam bine”, a declarat Bocelli.

Odată cu el au fost testaţi pozitiv şi soţia sa, Veronica Berti, şi cei doi copii ai lor, Amos şi Matteo, însă niciunul nu a prezentat simptome relevante, au informat mass-media locale.

Andrea Bocelli a venit împreună cu soţia sa marţi dimineaţă la spitalul Cisanello din Pisa, ambii purtând mască de protecţie, pentru a dona plasmă şi pentru a contribui astfel la cercetarea în domeniul acestei boli.

Într-un comunicat, spitalul i-a mulţumit artistului pentru donaţia folosită în cadrul studiului ”Tsunami”, un experiment naţional care va testa eficienţa plasmei imune de la pacienţii ce au trecut prin boală.

În timpul convalescenţei, tenorul s-a implicat în numeroase acţiuni caritabile pentru a ajuta la combaterea noului coronavirus, agent patogen care în Italia a infectat peste 230.000 de persoane, dintre care 32.877 au murit, potrivit celui mai recent bilanţ oficial.

Pe 12 aprilie, în ziua de Paşte, artistul a oferit un concert emoţionant în catedrala din Milano, în faţa unui oraş gol şi aflat în izolare, ca şi restul ţării, pentru a transmite un mesaj de speranţă lumii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite