Anchete simultane după accidentul mortal de la Jilț Sud. Minerii afirmă că de zeci de ani sunt transportaţi în camioane vechi, precum cel implicat în accidentul de marţi

18 ianuarie 2023, 23:00

La o zi după cumplitul accident, cei mai mulți mineri au preferat să parcurgă drumul de la cariera până la bază pe jos, prin nămol.

Trei colegi le-au murit în vehiculul care s-a răsturnat pe drumul plin de noroi. Erau angajați la secția mecanică – un maistru în vârstă de 48 de ani și 2 lăcătuși, de 38 și 29 de ani. Soția ultimului dintre ei este însărcinată.

Oamenii care lucrează la cariera Jilţ Sud afirmă că de zeci de ani sunt transportaţi în camioane vechi, precum cel implicat în accidentul de marţi.

Au fost anunţate demiteri şi demisii în urma accidentului: directorul sucursalei a renunţat la post, iar doi șefi au fost demişi.

Între timp, continuă anchetele, desfășurate de parchet, poliție și ITM, dar și de Ministerul Energiei.

Autoritățile trebuie să stabilească, printre altele, dacă autovehiculul implicat în accident era destinat transportului de persoane. Potrivit unor angajați ai Complexului Energetic Oltenia, era, potrivit autorităților, nu!

Primele concluzii ale anchetelor sunt așteptate în câteva zile.

Cauza morţii celor 3 muncitori este asfixia, conform reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală Gorj.

Familiile minerilor decedați vor primi câte 40 de mii lei. Patru dintre cei 10 mineri răniți au fost externați. Ceilalți au rămas internați la spitalele din Târgu Jiu și Motru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite