Anchete şi multă revoltă, la patru zile de la incendiul care a mistuit secţia ATI de Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

5 octombrie 2021, 16:33

Ora 9.48. La serviciul de urgenţă 112 era anunţat incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Ardea secţia de Terapie Intensivă, aflată la etajul unu al clădirii.

Ora 09.53. Este declanșat planul roșu de intervenție. În trei minute, la spital ajungeau primii pompieri.

În sprijinul pompierilor constănţeni au sărit şi colegii de la ISU Călăraşi, Ialomiţa şi Galaţi. În total, 35 de autospeciale şi ambulanţe Smurd şi 130 de pompieri. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi transferaţi la alte spitale. Şapte femei însă au murit, rămase captive pe paturile din secţia ATI, unde a izbucnit incendiul. Astăzi, unele dintre victime au fost înmormântate.

Acum, anchetatorii vor să stabilească de la ce a pornit focul şi cine e vinovat.

Medicii de la spitalul afectat de incendiu susţin că ar fi vorba despre o suprasolicitare a reţelei electrice.

Între timp se caută soluții pentru ca în plină pandemie unitatea medicală afectată de incendiu să nu rămână complet închisă.

Indiferent de soluţiile pe care le vot găsi autorităţile, reorganizarea spitaluliu va dura mult timp. Pentru că este vorba de un spital mai vechi de 80 de ani, iar multe dintre instalaţii sunt depăşite.

Reabilitarea integrală a spitalului se va face cu fonduri europene. Peste 25 de milioane de lei. Confirmarea a fost primită în aprilie, dar lucrările vor începe după primirea banilor, ceea ce ar putea dura mai multe luni.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite