Anchete epidemiologice la Spitalul Paşcani: opt angajaţi şi zece pacienţi sunt infectaţi cu noul coronavirus

Spitalul Municipal Pașcani
Spitalul Municipal Pașcani
22 aprilie 2020, 17:45

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu: „În urma testărilor efectuate, până în momentul de faţă au fost depistaţi opt angajaţi ai unităţii medicale cu noul coronavirus, ultimul fiind confirmat la începutul acestei săptămâni, pe data de 20 aprilie. Ancheta s-a derulat în paralel la Spitalul Municipal Paşcani, la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului şi la personalul medico-sanitar care folosea un microbuz în regim special pentru transportul acestora de la Iaşi la unitatea medicală din Paşcani. Ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport. Prin urmare, pentru 27 de contacţi direcţi din unitatea medicală dar şi din rândul celor care au făcut naveta cu microbuzul spitalului, s-a impus măsura de autoizolare la domiciliu împreună cu membrii de familie ai acestora”.

Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanşată la Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Paşcani, unde au fost testaţi toţi pacienţii internaţi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu: „Din cele 48 de teste efectuate, 10 au avut rezultat pozitiv. Pacienţii confirmaţi vor fi transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. În momentul de faţă internările în Secţia de Îngrijiri Paliative sunt sistate. De asemenea, continuă testarea în rândul personalului medical. Ancheta este în desfăşurare, iar ulterior vom oferi alte date preliminare”.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite