Anchete după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Iași. Specialiștii CIAS au ajuns la locul accidentului

20 august 2017, 14:09

Specialiștii CIAS de dimineață fac măsurători în râpa în care s-a prăbușit avionul. Ei evaluează epava şi preleveaza probe. De asemenea, epava va fi analizată din punct de vedere tehnic.

Vor fi audiați martorii, dar și pasagerul, singurul care a supraviețuit accidentului. Este internat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, cu mai multe contuzii, în stare stabilă, conştient.

După ce vor strânge toate informațiile și datele vor putea stabili dacă a fost vorba despre o defecțiune tehnică, o eroare de pilotaj sau o problemă medicală, cum ar fi ca pilotului să i se fi făcut rău în timp ce era la manșă.

O anchetă fac și procurorii parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Ei au deschis un dosar penal. Aceștia fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, dar și sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute în codul aerian al României.

Înmormântarea pilotului va avea loc marți, la orele 13.00, în Iași.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit aseară pe un câmp din judeţul Iaşi, la scurt timp după decolare. La bord se aflau pilotul şi încă un pasager. Cel de la manşă a murit. Era un fost instructor de zbor, iar acum, participa la showul aviatic organizat la zilele comunei Tătăruşi. Pasagerul, un localnic, a scăpat în mod miraculos.

Tragedia a avut loc puțin după ora 17.00, pe câmpul din apropierea comunei ieșene Tătăruși. Un martor l-a văzut când avionul a intrat în picaj și a sunat la 112.

Pilotul, în vârstă de 63 de ani, a fost instructor al aeroclubului României și avea peste 6.000 de ore de zbor. Se pensionase în urmă cu 5 ani, însă a continuat să zboare. Din păcate, nu a supraviețuit impactului cu solul. Doar pasagerul, în vârstă de 33 de ani, fiul pădurarului din comună, a fost scos în viață și transportat la spital. Are mai multe contuzii și o fractură de bazin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite