Anchetă pentru „tentativă de omor” după atacul asupra autocarului echipei Borussia Dortmund. Poliţia a reţinut un suspect

12 aprilie 2017, 09:17

Azi-dimineaţă, anchetatorii luau în calcul mai multe piste: de la tentativă de omor până la atacul terorist. Informaţiile conţinute în cele trei scrisori identice găsite la locul tragediei sugerează însă că este vorba despre un atentat. Cele trei dispozitive explozive conţineau fragmente metalice.

Atacul i-a unit însă pe fanii celor două echipe. O parte dintre susţinătorii AS Monaco şi-au găsit găzduire în casele unor microbişti germane.

Chiar dacă meciul din această seară se desfăşoară în condiţii de securitate fără precedent, spaima nu a dispărut.

La fel că toţi locuitorii din Dortmund şi milioane de oameni, cancelarul federal Angela Merkel a fost îngrozită de atacul împotriva autocarului unei echipe de fotbal.

ACTUALIZARE 15.30. Poliţia germană a reţinut un suspect care ar avea legături cu grupuri islamiste, în urma atacului care a vizat autocarul echipei Borussia Dortmund, anunţă presa germană.

______________________________

Toată echipa este în stare de șoc – mărturisește directorul general al clubului german, Hans Joachim Warzke. Geamurile securizate ale autocarului s-au făcut țăndări, apărătorul internațional Marc Bartra, 26 de ani, a fost rănit: o fractură la încheietura mâinii și tăieturi.

Între timp, pe stadion, miile de fani își așteptau idolii. Au fost anunțați de ceea ce s-a întâmplat printr-un mesaj pus pe ecranul uriaș.

Parchetul, care a deschis ancheta doar pentru tentativă de omor, nu a menționat deocamdată ipoteza unui atac cu caracter terorist.

Potrivit primelor informații din ancheta, explozivii au fost plasați într-un tufiș și acționați la trecerea autocarului. Presa germană scrie că ar fi vorba de bombe artizanale confecționate cu bucați de țeavă.

Poliția a descoperit la locul tragediei o scrisoare despre care un magistrat al parchetului spune că e „mesajul în care se asumă responsabilitatea faptelor”.

Dar nici poliția, nici parchetul nu s-au referit la conținut și au spus că deocamdată verifică autenticitatea acesteia. Tot presa germană scrie că poliția caută o mașina înregistrată în străinătate.

„Toată echipa este în stare de șoc. Sunt imagini pe care nu le putem scoate din minte”, a mărturisit directorul general al clubului german, Hans Joachim Watzke.

Explozii în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund. Meciul cu AS Monaco din Liga Campionilor a fost amânat

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite