Anchetă penală la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Polițiștii verifică dacă infecțiile nosocomiale au fost raportate corect

1 noiembrie 2019, 12:31

Cele mai multe infecții nosocomiale au fost la secţiile de chirurgie, terapie intensivă şi în maternitate.

În total, anul trecut, 38 de infecţii asociate activităţii medicale au fost raportate la spitalul din Târgu Jiu.  Conducerea unității susţine că nu are nimic de ascuns, cu toate că a mai primit sesizări din interior că nu au fost raportate infecţii luni la rând.

În vară, Corpul de control trimis în Gorj de Sorina Pintea a depistat aceleaşi nereguli: infecţii care nu au fost raportate în totalitate.

Pacienții sunt nemulțumiți de situație.

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat şi au declanşat o anchetă la spital. Au chemat la audieri mai mulţi medici şi i-au întrebat dacă au raportat numărul real de infecţii.

Spitalul din Târgu Jiu este cel mai mare din judeţul Gorj şi se află în subordinea Consiliului Judeţean, care investeşte în aparatură medicală şi paturi.

Activitatea directorului va fi evaluată la începutul anului viitor.

În fiecare lună, peste 3.000 de bolnavi sunt internaţi în spitalul din Târgu Jiu.

Unitatea medicală a primit o amendă, săptămâna trecută, pentru condițiile necorespunzătoare din magazia unde erau depozitați reactivii pentru laboratorul de analize.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite