Anchetă la Teleradio-Moldova după Eurovision. Directorul general: Niciodată nu a existat așa o discrepanță între voturile publicului și cele ale juriului în privința României

15 mai 2022, 20:39

Vlad Țurcanu spune că niciodată nu a existat o discrepanță atât de mare între votul juriului și votul publicului în ceea ce privește punctajele acordate României la Eurovision și subliniază că adevărata atitudine față de România este cea exprimată de public: „Ar trebui să înțelegem ce rațiuni au determinat juriul din Republica Moldova să fie atât de departe de ceea ce a spus publicul. Un motiv pentru care am intervenit public pe această temă a fost pentru ca publicul din România să înțeleagă că atitudine adevărată față de România este cea exprimară de public, nu de 5 membri ai juriului […] Niciodată nu s-a întâmplat să existe așa o discrepanță între voturile publicului și cele ale juriului și niciodată nu s-a întâmplat ca România să nu fie în top 10 din punctul de vedere al juriului.”

Directorul general al Teleradio Moldova se arată contrariat de discrepanța dintre voturile publicului și cele ale juriului pentru România și spune că vrea să înțeleagă care au fost standardele juriului moldovean:  „În ce ne privește pe noi ne-a deranjat mai mult faptul că a existat o disonanță foarte mare între voturile pe care le-a acordat publicul reprezentantului României la Eurovision și juriu. […]  Din acest punct de vedere m-am exprimat astăzi pe rețelele de socializare, spunând că ar trebui să înțelegem ce standarde înalte a avut juriul din Republica Moldova dacă a fost așa de departe de opțiunile publicului.”

Vlad Țurcanu a avut azi și o postare pe Facebook în acest sens, în care a dat asigurări că „atitudinea juriului moldovean față de prestația artiștilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova față de România” și a făcut publice  numele membrilor juriului.

 

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 în urma unui vot masiv din partea telespectatorilor, care au răsturnat scorul înregistrat după votul juriilor naționale. România a încheiat concursul pe locul 18 (din 25 de finaliști), Republica Moldova pe locul 7.

Ucraina a beneficiat de sprijinul cel mai puternic al telespectatorilor, primind de la public 439 puncte, urmată de Republica Moldova (239 puncte) și Serbia (225 puncte). România a primit de la telespectatori doar 53 de puncte.

CITIȚI ȘI SCANDAL LA EUROVISION Votul juriului României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei. Anterior anunțului, EBU a decis anularea voturilor a 6 țări

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite