Anchetă la Spitalul Județean de Urgenţă Focșani, după imaginile cu o capcană pentru gândaci în secția de pediatrie

10 februarie 2020, 19:22

Imaginea a fost suprinsă de o pacientă chiar în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani. Femeia care a fotografiat susține că a mai trecut printr-o situație similară, în același spital, în urmă cu mai mulți ani. După ce imaginea a fost postată pe o rețea socială, a fost distribuită de mii de ori, iar mulți oameni au comentat indignați ceea ce au văzut.

Nu toți pacienții care vin însă în spital să-și interneze copiii văd cu aceiași ochi amplasarea capcanei pentru gândaci în secția de pediatrie.

Membrii Consiliului de Administrație, singurii din conducerea spitalului care au stat de vorbă cu presa, se declară scandalizați de ce au văzut.

Reprezentanții Consiliului de Administratie al celei mai mari unități spitalicești din județul Vrancea susțin că au solicitat acces la documentele instituției pentru a verifica cum se fac dezinsecțiile.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a trimis astăzi o echipa de control la spitalul județean.

Inspectorii DSP au de verificat dacă a fost respectat graficul de dezinsecții și ce substanțe biocide s-au folosit. Dacă vor constata deficiențe, ar putea sancționa spitalul cu o amendă de până la 8 mii de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite